Partly cloudy

23°C

Hersonissos

Humidity: 75%
Wind: NW at 17.70 km/h
Friday
Partly cloudy
20°C / 25°C
Saturday
Mostly sunny
19°C / 23°C

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάζουν ευρήματα από την ανατολική Κρήτη, η οποία, μέχρι τότε, χρησιμοποιούνται για να πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Ηρακλείου.

Η έκθεση δεν είναι στην τελική του μορφή ακόμα, αλλά καλύπτει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τη Νεολιθική εποχή μέχρι το τέλος της ελληνορωμαϊκής περιόδου.

 

Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη της τέχνης της περιοχής την πάροδο του χρόνου μέσα από αντιπροσωπευτικά δείγματα των διαφόρων στυλ και χρόνους. Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη της τέχνης της περιοχής την πάροδο του χρόνου, μέσα από αντιπροσωπευτικά δείγματα των διαφόρων στυλ και χρόνους. Τα κτερίσματα από τις αρχές του μινωικό νεκροταφείο της Αγίας Φωτιάς κοντά Σητεία (3,000 - 2,300 π.Χ.) στον πρώτο θάλαμο και τα ευρήματα από το ανάκτορο των Μαλίων έφεραν στο φως οι ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στο τέταρτο θάλαμο θεωρούνται ότι είναι τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα σύνολα. Το πιο διάσημο αντικείμενο είναι το σκάφος ρυτό γνωστή ως "" η θεά της Μύρτου "".

Το κτίριο του Μουσείου είναι ορθογώνιο με οκτώ αίθουσες για τα εκθέματα τοποθετημένα κυκλικά γύρω από ένα κεντρικό ορθογώνιο πλακόστρωτο αίθριο. Μπροστά από αυτό υπάρχει μια στέγη καλυμμένη αυλή που οδηγεί στα γραφεία (πρώην Ephory) και το εργαστήριο συντήρησης από τη μία πλευρά και ένα σχήμα Π κήπο που περιβάλλει το κεντρικό κτίριο. Μπαίνοντας στο λόμπι μέσα από την κύρια είσοδο του Μουσείου, στα αριστερά υπάρχει ο εισιτήρια γραφείο και ένα κατάστημα βιβλίων και καρτών με το μικρό δωμάτιο των παρευρισκομένων μουσείο πίσω από αυτό. Στη δεξιά είναι οι τουαλέτες.

Οι εκθεσιακοί χώροι είναι μπροστά του. Ο επισκέπτης περπατά προς τα αριστερά προς τα δεξιά και βλέπει τα εκθέματα από τα σύνολα ανασκαφής και χρονολογική σειρά. Στην πρώτη αίθουσα εκτίθενται τα κτερίσματα που βρέθηκαν το 1971 στο παραθαλάσσιο νεκροταφείο της Αγίας Φωτιάς. Το νεκροταφείο αυτό, το μεγαλύτερο σε αριθμό τάφων της προϊστορικής Κρήτης και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, είχε τουλάχιστον 260 τάφους με πάνω από 1.600 σκάφη, κάποια στιλέτο χαλκό και πολλές λεπίδες οψιανού (3,000 - 2,300 π.Χ.). Τα σκάφη, πραγματοποιείται χωρίς τροχό κεραμικής σε διάφορα σχήματα μαρτυρούν τις σχέσεις και τις επιρροές τόσο στο εσωτερικό της Κρήτης (κυρίως με την Κεντρική Κρήτη) και με τις Κυκλάδες. Τα κυκλαδίτικου επιρροές κυρίως είναι τόσο ισχυρή ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ένα κρητικό-κυκλαδικού πολιτισμού.

Στη δεύτερη αίθουσα εκτίθεται άλλη αξιόλογη νεότερη συλλογή κεραμικής από το σημαντικό πρώιμο μινωικό οικισμό Φούρνου Κορυφή κοντά στο χωριό Μύρτος της Ιεράπετρας. Το πιο διάσημο αντικείμενο του Μουσείου "," η θεά της Μύρτου "" είναι σε αυτή τη συλλογή. Είναι ένα πανέμορφο σκάφος ρυτό (24η πρώιμη Μινωική περίοδο), με τη μορφή μιας θεάς με πολύ μικρό κεφάλι σε ένα μακρύ, λεπτό λαιμό και κωδωνόσχημο σώμα. Με το δεξί χέρι κρατά - αγκαλιάζει το ταυτόχρονα με το αριστερό της χέρι - ένα μικρό ραμφόστομη κανάτα, το μόνο σημείο εξόδου του υγρού από το εσωτερικό του σκάφους.

Στο παρελθόν το Μουσείο έχει φιλοξενήσει περιοδικές εκθέσεις όπως: "" Lasith 5.000 χρόνια της καλλιτεχνικής έκφρασης, Νίκος Σωτηριάδης, μάσκες - αγαλματίδια από το 1997 μ.Χ. "," "," Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Το αθάνατο νερό "» κ.λπ. Στο εγγύς μέλλον τα δωμάτια λάβουν την τελική τους μορφή, καθώς τα αντικείμενα που πρόκειται να αναδιαταχθεί, στο πλαίσιο του Μουσείου που έχει ενσωματωθεί στο 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης από την 24η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην οποία ανήκει .

Προσβάσιμο για άτομα με ειδικές ανάγκες: ΝΑΙ
Τηλέφωνο: +30 28410 24943
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

1268952
Today
Yesterday
Last Month
All days
80
665
18177
1268952

Your IP: 54.198.52.82
2018-09-20 03:06

Κύλιση στην Αρχή